9.8 / 10
(o.b.v. 51 beoordelingen)
ProWalls

De voordelen van glasvezelbehang

De voordelen van glasvezelbehang

Glasvezelbehang is één van de opties waarvoor je kunt kiezen als je jouw wanden laat behangen door Prowalls. Maar heeft glasvezelbehang ook zo zijn voordelen? Het antwoord hierop is ja. Niet voor niets is deze behangsoort op dit moment zo populair. Hieronder vertellen we je meer over wat glasvezelbehang is en wat de verschillende voordelen van glasvezelbehang precies zijn.

Wat is glasvezelbehang?

Diverse soorten behang zijn gemaakt van papier. Glasvezelbehang is anders. Dit type behang wordt gemaakt van fijne glasvezels.

De glasvezels worden eerst verweven, waarna de vezels bij elkaar worden geperst. Dit levert dun en glad glasvezelbehang op. Glasvezelbehang is geschikt voor muren met oneffenheden.

Je kunt glasvezelbehang schilderen, maar je kunt ook behangen over glasvezelbehang. Door de natuurlijke stevigheid vormt glasvezelbehang een solide laag over een muur.

 

glasweefsel

Verschillende voordelen van glasvezelbehang

Hieronder zetten we een aantal van de belangrijkste voordelen van glasvezelbehang voor je op een rij:

  • Glasvezelbehang is bijzonder stootvast en gaat lang mee.
  • Glasvezelbehang is perfect voor muren die niet egaal zijn.
  • Glasvezelbehang kan geverfd worden, maar ook behangen.
  • Het is eenvoudig om te plaatsen, met een korte droogtijd van maximaal een dag.
  • Glasvezelbehang kan voorzien worden van verschillende motieven.

Duurzaam glasvezelbehang

Glasvezelbehang staat erom bekend dat het lang meegaat. Je zult lang plezier hebben hiervan. Door de wijze waarop de glasvezels geweven en geperst zijn, ontstaat er een robuust behang dat bijzonder stootvast is. Eén van de grootste nadelen van papieren behang is dat het snel kan scheuren. Daar heeft dit type behang geen last van.

Glasvezelbehang of stucen?

Een andere reden om voor glasvezelbehang te kiezen is het feit dat dit type behang perfect is voor een muur die niet egaal is. Zo kun je gemakkelijk kleine oneffenheden wegwerken. Hierdoor hoef je niet per se te stucen. Natuurlijk sluit het één het ander niet uit. Zo kun je alsnog eerst stucwerk aanbrengen en vervolgens het stucwerk behangen. Stucwerk kan behangklaar worden gemaakt. Maar het hoeft dus niet.

Daarnaast is glasvezelbehang zo sterk dat verdere beschadigingen aan de muur worden voorkomen. Bovendien beschikt glasvezelbehang over enkele voordelen waar stucwerk niet over beschikt. Zo heeft glasvezelbehang een droogtijd van een dag, terwijl stucwerk minimaal een week nodig heeft om te drogen. In stucwerk kunnen sneller scheuren ontstaan. Ook is stucwerk niet brandvertragend. Glasvezelbehang is hierdoor de betere optie van de twee.

Glasvezelbehang schilderen

Glasvezelbehang dient als een beschermende laag voor je muur. Het is ook geschikt voor oudere muren. Oude muren hebben als nadeel dat de zuigende werking sterker is. Dit maakt het lastiger om deze muren te verven, omdat dit verf opgezogen wordt. Glasvezelbehang kan wel eenvoudig geverfd worden. Hierdoor kun je jouw muur alsnog van de kleur voorzien die je voor ogen hebt. Naast glasvezelbehang schilderen is het ook mogelijk om te behangen over glasvezelbehang.

Glasvezelbehang in diverse varianten

Dit type behang kan voorzien worden van diverse motieven. Of je nu bloemetjesbehang wilt of een specifiek patroon, het kan allemaal. Ook kan dit behang al van een kleur voorzien worden, zodat je het niet hoeft te schilderen.

Glasvezelbehang kan simpel geplaatst worden

Tot slot behoort glasvezelbehang tot de simpelste soorten behang om te plaatsen. Dit komt onder meer dankzij de snelle droogtijd van maximaal een dag. Deze klus kun je zelf uitvoeren, maar wij van Prowalls kunnen het je nog gemakkelijker maken. Wij plaatsen glasvezelbehang snel en voor een goede prijs. Interesse? Via onze website kun je gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.