9.8 / 10
(o.b.v. 51 beoordelingen)
ProWalls

Airless Spuitwerk

Zit u er aan te denken om de zolderkap of het plafond te laten sausen of spuiten? Prowalls vertelt u graag meer over Airless spuiten van bijvoorbeeld uw zolderdak voor de perfecte zolderkap afwerking.

Zolderkappen worden bijna altijd opgeleverd met groene of bruine platen. Een sombere afwerking die niet bij de rest van het huis past. Prowalls biedt hier een oplossing voor. Wij spuiten de plafonds en dus de groene en bruine platen van uw zolder. Dit kan in zowel nieuwbouw als bestaande woningen.

Waarom een zolderkap of plafond spuiten?

Wij kiezen ervoor om de zolderkap te spuiten met een Airless spuit. Waarom sausen wij geen zolderkappen? Omdat dit altijd 2 à 3 keer gedaan moet worden, anders heeft hij geen egaal eindresultaat. Daarbij moet de eerste laag volledig droog zijn om de tweede laag met saus aan te brengen. Dit kost dus extra tijd. Met Airless spuiten heb je een volledig egaal en dekkend effect op uw zolderkap en is een stuk sneller dan rollen van het zolderdak, zelfs klaar in enkele uren. Ook zolders met gipsplaten kunnen probleemloos worden gespoten. Daarnaast beplakken wij nooit de zolderkap met glasvezelbehang omdat er te veel spanning op de platen komt te staan en de zolderkap zal altijd gaan werken.

plafond airless spuiten

Voordelen latex spuiten met Airless Spuit:

Prowalls spuit oppervlaktes met een Airless spuit, met 100% egaal effect. Wij werken met schrobklasse 1 matte latex 9010 of 9016 voor het beste resultaat.
De latex wordt strakker en egaler aangebracht. Daarnaast is het een stuk sneller dan met een roller. Tijdens het Airless verfspuiten wordt er veel minder muurverf gebruikt dan bij het rollen van de zolder platen. Ook ontstaan er geen lopers (druipers) in de verf.

Wat is een Airless verfspuit voor latex muurverf?

Een Airless verfspuit is anders dan de andere varianten. Hierbij wordt er onder hoge druk en zonder luchtmantel verf door een spuitopening geperst. Door deze nauwe spuitopening, verneveld de verf. In principe is de Airless verfspuit vergelijkbaar met een tuinslang die u afsluit met uw duim. Hoe kleiner de opening onder uw duim, des te fijner het water wordt verneveld.

Bij standaard verfspuitapparatuur wordt in de compressor latex muurverf vermengt met lucht om te verstuiven of te vernevelen. Hierdoor
komt er veel nevel vrij en wordt er meer latex muurverf verspilt. Een Airless verfspuit zegt het al “luchtvrij” de verf wordt niet vermengd met lucht. Door de hoge druk (rond 150 tot 250 bar) wordt de verf door de slang naar het spuitpistool gebracht. De latex wordt dan door de nauwe spuitopening geperst. Hierdoor verneveld de latex muurverf egaal over bijvoorbeeld het plafond of zolderkap.

zolderkap airless spuit

Welke latex muurverf gebruiken wij?

Door alleen gebruik te maken van de beste kwaliteit, behalen wij ook de beste resultaten. Zo is al onze latex muurverf watergedragen. Hierdoor komen er tijdens het aanbrengen van airless latex spuitwerk geen schadelijke dampen vrij, beter voor mens en milieu. Daarbij is onze latex dampdoorlatend. Dit zorgt ervoor dat er geen vocht tussen de ondergrond en de latex ontstaat en hebben schimmels geen kans.

Voorbereiding van Airless spuitwerk

Bij aanvang van nieuwe projecten wordt eerst alles goed afgeplakt. Dit zijn bijvoorbeeld stopcontacten, Cv-ketels, installatiemateriaal etc. Prowalls werkt uitsluitend met professionals en de nieuwste technieken. Hierdoor weten we de beste resultaten te behalen. Het spuitwerk van bijvoorbeeld uw plafond of zolderkap wordt dus ook voorzien van latex door een ervaren latexspuiter.

Prijsopgave latex spuiten ontvangen?

Bent u geïnteresseerd in onze dienst? Vraag vrijblijvend een prijsopgave voor het latex spuiten van uw zolderkap of uw plafond aan. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

zolderkap voor het airless spuiten

OFFERTE AANVRAGEN

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag nu geheel vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Offerte aanvragen
Prowalls bus