9.8 / 10
(o.b.v. 51 beoordelingen)
ProWalls

Prowalls uw Glasweefselbehanger nederland

Wat is glasweefsel?

Glasweefselbehang is een nieuwe behangsoort, ook wel glasvezelbehang genoemd. Waar de standaard behangsoorten vaak van papier worden gemaakt, is dit bij glasweefselbehang niet het geval. Dit wordt namelijk van fijne glasvezels gemaakt in plaats van papier. Door de vezels zodanig te bewerken, ontstaat er een fijn en sterk gaas. Indien gewenst is het mogelijk om verdikkend materiaal aan te brengen. Hierdoor ontstaat er een mooie structuur in het glasweefselbehang, bijvoorbeeld een ruitstructuur.

Glasvliesbehang is net een ander soort behang dan glasweefsel. Een strak en glad eindresultaat behaal je met glasvliesbehang. Bij glasweefselbehang is dit niet het geval. Deze soort heeft namelijk verschillende soorten profiel in het behang. U kunt dit profiel zelf kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een blokmotief of visgraatmotief. Meer motieven zijn mogelijk.

De keuze tussen glasvliesbehangen glasweefselbehang hangt af van de staat van de wanden.

Wanden met oneffenheden kunt u laten stucen. Echter, vaak zijn deze oneffenheden zo minimaal dat het overbodig is om stucwerk te laten doen. Een goed alternatief is glasweefselbehang. Het stevige materiaal en de structuur van het behang zorgen ervoor dat oneffenheden niet zichtbaar zijn.

Wat is het verschil tussen glasweefselbehang en vliesbehang?

Glasweefselbehang en vliesbehang worden vaak door elkaar gehaald. Daarom leggen wij graag de verschillen tussen beide soorten uit.

Materiaal

Glasvezelbehang is van ander materiaal dan vliesbehang. Vliesbehang is namelijk van papier of vinyl met polyester vlies gemaakt. Een groot verschil ten opzichte van glasweefselbehang. Dit is namelijk van kleine, fijne glasvezels gemaakt. Deze vezels vormen samen een sterk gaas. Vliesbehang is verkrijgbaar in een overschilderbare variant van of met bedrukt design. Bij glasvezelbehang is een design niet mogelijk, verschillende structuren wel.

Toepassing

Groot voordeel van glasvezelbehang is het sterke materiaal. Hierdoor is het behang in staat scheuren en gaten weg te werken. Het stevige behang scheurt niet. Vliesbehang daarentegen zal wat sneller scheuren. Het materiaal is minder bestand tegen vochtige ruimtes. Wel is het gemakkelijk en snel aan te brengen.

Voordelen van glasweefselbehang

Het stevige behang heeft ontzettend veel voordelen. Zo is het naadloos aan te brengen en overschilderbaar in iedere gewenste kleur. Door de glasvezels is glasweefselbehang stootvast, hygiënisch en stofvrij. Ideaal voor in vochtige ruimtes zoals badkamers of het toilet.

Op zoek naar een glasweefsel behanger?

Wilt u het liefst uw glasweefselbehang laten behangen door een professionele partij? Bij Prowalls zijn wij expert in behangen van zelfs de moeilijkste ruimtes. Nadat u akkoord gaat met de offerte, nemen wij zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op. U kunt hier uw wensen en voorkeuren aangeven en vertelt over wat voor woning het gaat. Vanaf dan plannen we een datum.

De eerste dag bij aankomst, lopen we de woning samen met u door. Dit is een wandinspectie. Tijdens zo’n inspectie controleren we onder andere of de wanden egaal zijn. wij zullen daarom eerst het pleisterwerk (stucwerk) nalopen en indien noodzakelijk bijwerken. Uiteraard wordt dit ook uitvoerig met u besproken om misverstanden te voorkomen. Zo bereiken we samen het beste eindresultaat.

Indien alles akkoord is, starten wij diezelfde dag nog met machinaal schuren. Daarna brengen we naadloos glasweefselbehang aan. Alles wordt volledig geplakt. Daarna kitten wij alle randen en kozijnen. De laatste stap? Aanbrengen van sauswerk voor het perfecte eindresultaat. Ook dit verzorgen wij van Prowalls.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over het aanbrengen van glasweefselbehang? Neem dan gerust contact op met ons.

Contact

Wilt u meer informatie? Als u het contactformulier invult nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Voor het aanvragen van een offerte klik hier.

 

ProWalls verzekert u van:

  • Vaste prijs van € 14,00 per m²
  • Professioneel advies
  • Geen verborgen kosten
  • Voordelig saus- en behangwerk van hoge kwaliteit

Stel uw vraag