9.8 / 10
(o.b.v. 51 beoordelingen)
ProWalls

Wat is renovlies behang?

Wat is renovlies behang?

Renovlies behang is een behangsoort wat een egaal en een glad eindresultaat geeft. Dus dit behang is structuurloos. Het kan gebruikt worden in nieuwbouwwoningen, maar ook op wanden bij bestaande bouw.

Bij een nieuwbouw woning gaan de wanden altijd nog “werken”. Dit houdt in dat er kleine haarscheurtjes kunnen ontstaan. Renovlies overbrugt deze haarscheurtjes en voorkomt scheuren.

Daarnaast is renovlies behang overschilderbaar met latex verf en dat maakt het geschikt voor ieder interieur. Kleine gaatjes en haarscheurtjes worden geëgaliseerd door renovlies behang en dat maakt dit behang ook zeer geschikt voor bestaande bouw.

Renovlies maakt de wanden weer als nieuw!

wat is renovlies

Renovlies of stucen?

Met renovlies krijgt u een egaal en naadloos eindresultaat. Doordat er geen structuur aanwezig is ziet het eruit als gestucte wanden. Echter is het behangen van renovlies gemiddeld 30% goedkoper dan de wanden laten stucen. Dit grote prijsverschil is doordat stucen langer duurt dan behangen. Wij kunnen uw wanden voorzien van vliesbehang binnen 1 week inclusief alle afwerking met latex en kitten ect. Daarnaast is renovlies krasvast en stootvaster dan stucwanden.

Voordelen renovlies

Echter zijn er nog meer voordelen van renovlies behang. Renovlies is zeer duurzaam en gaat jaren mee. Door zijn gladde structuur blijft dit erg lang mooi en zijn de wanden gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast is renovliesbehang gemakkelijk overschilderbaar met muurverf. Het is ook zeer ideaal dat er na verloop van tijd zelfs nog ander behang over renovlies behang geplakt kan worden omdat de structuur egaal is.

  • Naadloos
  • Zeer sterk
  • Brandvertragende werking
  • Stoot en krasvast
  • Langere levensduur dan andere behang soorten

 

De beste ondergrond voor renovlies behang

Wat is de beste ondergrond voor renovlies behang?

Voor een perfect eindresultaat is een vlakke ondergrond belangrijk. Behangklare wanden of wanden met kleine oneffenheden is geen probleem. Wij schuren namelijk altijd machinaal de wanden voordat wij beginnen met het plakken van renovlies behang.

Echter wordt een woning niet altijd met egale en gladde wanden opgeleverd. Wij zien vaak betonpukkels in wanden of grotere oneffenheden. Mochten er betonpukkels of druipers zijn dan is er ook een mogelijkheid tot betonfrezen, dit wordt uiteraard in goed overleg vooraf besproken. 

Geen goede ondergronden voor renovlies behang zijn sierpleisters, spakwerk, stucwerk met structuur, hout of mdf.

Weet u niet zeker of uw wanden geschikt zijn voor renovlies?

Neem vrijblijvend contact, wij helpen u graag!

Hoeveel lagen muurverf op renovlies

Wij adviseren bij latex rall 9010 of 9016 1 laag latex. Doordat het vliesbehang vanuit de frabriek al van latex voorzien is, is 1 verflaag voldoende. Met kleur wanden adviseren wij wel altijd 2 lagen om een optimale dekking en egaal eindresultaat te garanderen.

 

Renovlies behanger

Wij werken enkel met professionele renovlies behangers. Wij willen gegarandeerd een strak en naadloos eindresultaat. Prowalls is gevestigd in Enschede (Overijssel) maar wij werkzaam door héél Nederland. Jaren lange ervaring, nauwkeurigheid, open en transparant is waar wij voor staan! Dit kunt u teruglezen in de reviews van onze klanten.

 

Gratis offerte Renovlies

U kunt renovlies behang zelf aanbrengen maar ook uit handen geven aan professionals. Wij plakken met hoge kwaliteit 200 grams renovlies behang. U kunt door ons uw renovlies behang geheel naadloos laten behangen. Vraag geheel vrijblijvend uw offerte aan of vraag naar de mogelijkheden.