Renovlies of glasvliesbehang, wat zijn de verschillen?

Als je gaat behangen, heb je de keuze tussen renovlies of glasvliesbehang. Vooraf zijn er een aantal keuzes die je moet maken. Zo moet je eerst nadenken of je gaat behangen of dat je stucwerk gaat aanbrengen. Kies je voor behang, dan moet je een keuze maken tussen diverse soorten behang. Zo kun je kiezen voor renovlies behang, maar ook voor glasvliesbehang. Wat is het verschil tussen glasvlies en renovlies? Kan je dit zelf aanbrengen of laat je dit door een vakman doen?

Het verschil tussen glasvlies, renovlies en glasweefselbehang

Renovlies of glasvliesbehang, wat kies je? Renovlies behang is bijna hetzelfde als glasweefselbehang. De twee worden vaak verward, maar in principe gaat het om dezelfde materialen in een andere structuur. Glasvlies en renovlies verschillen meer van elkaar. Hieronder gaan we dieper in op deze verschillende soorten behang.

Renovlies

Renovlies staat ook wel bekend als renovatiebehang. Renovlies is een robuuste papiersoort die slag- en stootvast is. Je kunt het beste kiezen voor renovlies behang vanaf 130 gram. Dit behang werkt renoverend door de scheuroverbruggende eigenschappen. Plekjes op de muur worden perfect weggewerkt. Dit levert een strak en egaal resultaat op.

Glasvliesbehang

Glasvliesbehang is, in tegenstelling tot renovlies behang, niet gemaakt van papier. Voor dit type behang wordt gebruik gemaakt van glasvezels. Kies je voor Prowalls, dan kies je voor kwaliteit. Zo gebruiken wij 200 grams glasvliesbehang van een hoge kwaliteit. Met glasvlies behangen heeft een aantal voordelen. Dit materiaal is zowel kras- als stootvast en ook scheuren worden optimaal overbrugd. Dit type behang is egaliserend dankzij de gladde structuur en de beschermende laag. Daarnaast werkt glasvliesbehang brandvertragend. Bijkomend voordeel is dat glasvliesbehang een stuk voordeliger is dan bijvoorbeeld stucwerk, maar wel hetzelfde mooie resultaat oplevert.

Glasweefselbehang

Glasweefselbehang bestaat uit glasvezels. Bij ons heb je de keuze uit diverse patronen. Glasweefselbehang heeft als voordeel dat het nog sterker is dan renovlies en glasvliesbehang. Dit komt doordat dit behang echt geweven is. Dit zorgt er ook voor dat dit type behang stabieler is, vooral om de hoeken. Een nadeel van glasweefselbehang is dat het niet hetzelfde effect oplevert als gestucte wanden. Daarom kiezen mensen vaak voor renovlies of glasvliesbehang.

Verschil glasvlies en renovlies in het kort

Hieronder zetten we in het kort de verschillen tussen glasvlies en renovliesbehang voor je op een rij:

  • Renovlies is gemaakt van papier, terwijl glasvlies van glasvezels is gemaakt.
  • Renovlies is net zo strak als stucwerk. Glasvliesbehang kan dit ook zijn, maar je kunt ook kiezen om een licht reliëf aan te laten brengen.
  • Renovlies is sterker en stootvaster dan glasvliesbehang.
  • Glasvliesbehang is brandvertragender dan renovlies behang.

Keuze soort behang: wordt het renovlies of glasvliesbehang?

Renovlies of glasvliesbehang, waar kies je voor? Zowel renovlies als glasvliesbehang levert je een gladde en strukke muur op die net zo egaal is als stucwerk. Beide soorten behang zijn goedkoper dan stucwerk. Deze lagere prijs zegt niets over de kwaliteit, want zowel renovlies als glasvliesbehang is slag- en stootvast. Beide soorten behang overbruggen scheuren en werken plekjes op de muur weg. Deze soorten behang zijn hierdoor allebei geschikt voor het renoveren van je muren. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, hebben zowel renovlies als glasvliesbehang hun eigen voordelen.

Wij van Prowalls kiezen voor glasvlies. Glasvlies behangen is één van onze specialiteiten. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij een optimaal resultaat garanderen. Hierbij maken wij gebruik van behang van een hoge kwaliteit. Je weet hierdoor zeker dat het behang tegen een stootje kan. Zo zul je voor lange tijd plezier hebben van je behang. Maar je kunt ook bij ons terecht als je voor renovlies behang kiest. Bij Prowalls is er altijd een renovlies behanger voor jou te vinden. Welke variant je ook kiest, het levert een mooi en egaal resultaat op dat bovendien overschilderbaar is.

wat is renovlies

Conclusie

Qua eindresultaat lijken renovlies en glasvliesbehang bijzonder veel op elkaar. Je kunt ervoor kiezen om zowel glasvlies als renovlies zelf aan te brengen. Wil je gegarandeerd een topresultaat behalen, dan schakel je één van onze vakmannen in. Wij zorgen ervoor dat het behang naadloos wordt aangebracht. Wij leveren kwaliteit waar je lang plezier van zult hebben. Prowalls werkt door heel Nederland. Interesse? Hieronder vraag je simpel en vrijblijvend een offerte aan.

Vraag offerte aan!